De barbecue voegt echt wat toe aan de smaaksensatie en het kookplezier. Als je een geschikte barbecue gaat kiezen merk je al snel dat er oneindig veel soorten en maten zijn. Ook de bedragen die je voor een barbecue kunt betalen zijn uiteenlopend. Voor voordelige aanbiedingen kun je eens een kijkje nemen bij bbq-aanbieding.nl. Om je op weg te helpen bij het vinden van een geschikte barbecue zetten we enkele grote aspecten voor je op een rijtje.

Houtskool of gas

Het eerste wat je je moet bedenken als je een geschikte barbecue gaat zoeken is of je de voorkeur hebt voor houtskool of gas. Houtskool geeft de ‘echte’ rokerige barbecue smaak aan eten en wordt door kenners daarom gezien als dé manier om de barbecue aan te steken. Houtskoolbarbecues hoeven niet duur te zijn. Het nadeel is dat het schoonmaken van een houtskool barbecue langer duurt en je op je hoede moet blijven met het afkoelen.

Een gas barbecue steek je makkelijker aan, hoef je minder schoon te maken en gaat meteen weer uit als je het gas uitdraait. De temperatuur is makkelijk te reguleren en de barbecue is snel warm. Het nadeel is dat de traditionele rokerige barbecue smaak bij een gas barbecue ontbreekt, maar sommige mensen vinden dat juist een voordeel. Letterlijk een kwestie van smaak dus.

Formaat

Bij het kiezen van een goed formaat kun je aan verschillende aspecten denken, zoals de grootte van de grillplaat en de hoogte van de barbecue. Wil je barbecueën met grote groepen, kies dan een groter formaat grillplaat. En met een kleinere groep mensen heb je een minder groot rooster nodig. Wil je bovendien een barbecue waar je achter kunt staan? Koop dan een hogere barbecue. De bekende Big Green Egg is er ook in verschillende formaten. Voor een voordelig model kun je zoeken op Big Green Egg BBQ aanbieding.